"Ami nélkülözhetetlen egy kézmûves pékséghez, az a pék és a pék keze.?
sponsored links
Egy igazán szívhez szóló, tartalmas könyv látott napvilágot az elmúlt napokban - kiadójához, a Csipet kiadóhoz méltó igényes kivitelben, szépen elmesélt emberi történetekkel, és házilag is elkészíthetõ, remek kenyérreceptekkel. Érdemes felvenni a karácsonyi kívánságlistára!
MIRÕL SZÓL?
Miért dönt úgy egy balett-táncos, egy jogász vagy egy ökológus, hogy pék lesz? Miért finomabb az a kenyér, amit kézmûves pékségben veszünk vagy mi magunk sütünk?
A választ a kézmûves kenyér hazai világának 12 meghatározó szereplõjétõl kapjuk meg. A velük készült interjúkból kiderül, mit jelent karriert váltani, pékséget nyitni, azt sikeresen üzemeltetni, illetve kötényt kötni és a házi kenyérsütést népszerûsíteni. Megosztják velünk inspiráló személyes és szakmai útjukat, hitvallásukat és praktikus tanácsaikat, amelyeket a mindennapokban is kamatoztathatunk. Mesélnek a munkájuk minden szépségérõl és nehézségérõl, valamint arról a megunhatatlan, végtelen lehetõséget kínáló folyamatról, ahogy a kovász hatására a kenyér megszületik. A kulisszák mögé sok-sok fotó nyújt betekintést, a jól bevált receptjeiket (köztük gluténmenteseket is) pedig mostantól nemcsak a pékségükben kóstolhatjuk meg, hanem mi is elkészíthetjük otthon.
A KÖNYVBEN SZEREPLÕ PÉKEK
Fekete Gergõ ? Artizán Pékség
Fülöp Ádám és Tóth Márton ? Pipacs Pékség
Dr. Juhász Mihály ? Jacques Liszt
Kovács Beáta ? Búzalelke Pékesség
Márton Dávid? Három Tarka Macska
Miklós Mihály ? Marmorstein Pékség
Ormós Gabriella ? Jenõi Pékség
Dr. Papócsi- Réthy Katalin ? Free Pékség
Sábli Péter ? Kiskovász Pékség
Szabadfi Szabolcs ? Panificio il Basilico
Tóthné Libor Mária ? Limara Péksége
Záboji Rita ? Kenyérmanufaktúra
KÖNYVRÕL
SZERZÕ: Beke Csilla
CÍM: Akik elmentek péknek
ALCÍM: Interjúk, fotók, receptek egy különleges világból
A CSIPET KIADÓRÓL
Anya?lánya szakácskönyvkiadó.
Egy újságíró anya és a gasztronómiáért rajongó lánya közös álma. Akár manufaktúra is lehetnénk, olyan picik vagyunk. Az ötlet kipattanásától kezdve, a megtervezésen, a fotózáson és a szöveggondozáson át, a papírválasztásig mindenben mi ketten döntünk, sõt még a megrendelt könyveket is mi csomagoljuk. A legnagyobb bizalomban és újító szellemben dolgozunk együtt. Amennyire szeretjük a finom ételeket, legalább annyira hiszünk a nyomtatott könyv varázsában, az igényességben, az egyediségben és a praktikusságban. Olyan szakácskönyveket szeretnénk kiadni, amelyek örömöt, kellemesen eltöltött idõt és jóízû emlékeket nyújtanak. Amiket nemcsak használni, hanem lapozgatni is érdemes. Mert szépek. Mert érzõdik rajtuk, hogy a szívünk-lelkünk bennük van. Bõ két év alatt 8 szakácskönyvet adtunk ki, amibõl 7 saját gyártású. Legnagyobb sikerünk az egyik legismertebb és legkedveltebb gasztroblogger, LIMARA PÉKSÉGE elsõ könyve ? amelyet azóta még kettõ követett ?, amely a 8. kiadásánál tart, a jogait pedig már eladtuk Romániába és Szlovákiába is. Limara jóvoltából nagyon sokan tanultak meg otthon kenyeret, pékárut és péksüteményt sütni, míg legutóbbi, TÉSZTAMÛHELY címû könyvünk a házi tésztakészítéshez ad meg minden szükséges és nélkülözhetetlen információt. A szerzõ, Kereki Noémi elsõ könyvét ? GYEREKCIPÕBEN A KONYHÁBAN? a Gyermekirodalmi Intézet 2015-ben az év 25 legjobb gyerekkönyve közé választott.